Blogg_inlägg

Var köper man en skylt?

Skyltstudion ett behov i samtiden.

Efter många år i en förlegad bransch insåg vi att kommunikationen mellan kund och skyltproducent klart kunde förbättras.

Kunden har sällan de programvaror som krävs för att designa och framställa ett fullgott underlag eller original för att en skylt skall kunna produceras. Det finns ett stort utbud av standardskyltar på marknaden, men så fort man behöver någon form av specialanpassning blir det mer komplicerat.

Det kan röra sig om ett speciellt format, en speciell färg eller att budskapet helt enkelt inte finns som standardskylt. Proceduren har oftast varit att man kontaktat en lokal skyltmakare och beskrivit den önskade skylten. Frågan blir då från skyltmakarens sida om kunden har ett original på skyltens layout ?

Svaret är då oftast ”nej, tyvärr”.

Få privatpersoner, anställda eller företagare har daglig användning av de mer kostsamma men avancerade designprogrammen som finns att tillgå. Kostnaden för inköp och licensavgifter för dessa är alldeles för höga och används mest av reklambyråer och liknande verksamheter som kan ta betalt för de jobb som utförs i programmen.

Förutsätt att du trots allt vill ha din skylt så kommer din skyltmakare att erbjuda dig originalarbete för ca 500 – 900 sek/tim. Sedan kommer ett antal korrektur att skickas fram och tillbaka tills du som kund är nöjd. Det går oftast dagar och ibland veckor innan ett fullgott original ser dagens ljus och sedan följer en produktionstid. Inte sällan går det 2-3 veckor mellan tanke tills dess att du får din färdiga skylt i handen, beroende på hur mycket skyltmakaren har att göra.

En annan aspekt i själva originalframställningen är, hur stor skall jag göra skylten för att den skall synas?

 Detta har vi löst med vår unika ”förhandsgranskare” där du kan placera din design i en virtuell miljö i rätt skala så du kan se hur proportionerna kommer att bli i verkligheten. Inte sällan uteblir effekten av den önskade skylten när den i verkligheten visar sig vara för liten.

Vi vill inte att du köper grisen i säcken!

 

Skyltstudions fördelar

  • Ett gratis designverktyg där du själv tar fram din skylt layout, eller snabbanpassar några av våra redan befintliga skyltar.
  • Du slipper vänta på korrektur och justeringar, det är du som gör originalet.
  • Beställningen sker online, så du kan befinna dig var som helst i världen.
  • Dina original som du skapar sparas och kan lätt plockas fram för ytterligare beställning eller justering.
  • Förhandsgranskaren ger dig en bild av hur produkten kommer att se ut i verkligheten.
  • Korta ledtider, snabb leverans.
  • Då vi hanterar betydligt större volymer än traditionella skyltmakare kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser.